We were given the wonderful opportunity to renovate this dated, tired villa, which had been used as a family holiday home for 15 years before the British owners decided that now was the time to instruct us, Blackshaw interior design, to give the home a new lease of life.
We changed the interior distribution partly, installed new windows throughout, all larger and higher than before to give the illusion of increased ceiling height. We chose a RAL colour for the exterior of the windows, a pale stone grey, which we incorporated in a few other details too. We replaced all flooring inside and out, using the same tile both in and out for continuity, the tile is a ceramic tile with wood effect texture to represent long boards, which is ideal, because it’s extremely durable but you still get a feeling of warmth because of the wood like appearance.
At the main entrance door we installed a glass panel each side of the door with glass to increase the light flow into the entrance hall and make the space feel bigger and more airy. We changed ceiling designs to incorporate a new ducted air conditioning system and this also meant we could design the ceilings to include different types of lighting; both recessed spots and diffused lighting given off through LED strip.
In the large living space we divided this up with a slate clad wall housing a stunning double sided gas fire and TVs on both sides, we then used large fitted decorative panels rather than walls to create a separate sort of corridor area to access the bedrooms, to give a bit of privacy from the living area but we still maintain a flow of light.
We changed several of the corners in the house to right angle corners making them into right angles with frameless glass, allowing maximum light, and undisrupted mountain views. The sills were also updated from rust coloured individual tiles to single pieces of whit Silestone for a clean seamless appearance
The bathrooms have suspended wall hung toilets, suspended wall hung vanity units and have clear glass shower screens as opposed to a curtain, and this gives the feeling of more space as you can see more floor area. The shower areas are also made from the same tile to further increase this spacious feeling.
The boundary wall, we simplified the appearance, by plastering over the existing margarita style blocks and simply replacing the pillar top lights with a modern model matching the exterior colours of the villa.

Blackshaw Showroom

Canovas del Castillo 25
29601, Marbella, Spain
Tel: (+34) 951 403 787
Mobile: (+34) 681 662 000
E-mail: [email protected]

Business Hours

  • Monday-Friday: 10:00 to 18:00
  • Saturday: 10:00 to 14:00
  • Sunday: Closed