A small construction and interior design project for a villa in Valtocado, Mijas. Upon visiting the property, we immediately recognised that there were proportion issues with the layout of some of the rooms. To make the house feel less enclosed, we raised the height and width of the doorways and added double doors and a glass door as the main access to the lounge. We also placed the curtain poles half way between the windows and the ceiling. In doing so the rooms became much more proportional and exuded a sense of grandeur.

To brighten up the space and give it more warmth, a mixture of raw, traditional materials and chrome and glass were incorporated. A fireplace with real log burner also provided a focal point to the living room and uplighters were used to illuminate the huge beamed ceiling.

The kitchen was given a sympathetic make-over by removing the dark ceramic tiles and adding new work surfaces and beautiful light roman blinds at the window. The sink was also re-located to allow a better functioning layout and greater visual appeal.

Bathrooms and bedrooms were also given a make-over to complement the contemporary colonial style that we used throughout the property. In summary, the house was transformed into a spacious, modern living space that would stand the test of time.

Blackshaw Showroom

Canovas del Castillo 25
29601, Marbella, Spain
Tel: (+34) 951 403 787
Mobile: (+34) 681 662 000
E-mail: [email protected]

Business Hours

  • Monday-Friday: 10:00 to 18:00
  • Saturday: 10:00 to 14:00 (by appointment only)
  • Sunday: Closed